raptor-forum.nl

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Er wordt "ergens" nagedacht over een mogelijke toekomst voor de Raptor

Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.

Berichten - Teunis

Pagina's: 1 ... 14 15 [16]
226
Enable S88 controle laatste melder

Deze module is handig om toch enigzins "zonder zweethandjes"  te kunnen rijden indien sprake zou zijn van een moeilijk opspoorbare storing ergens in het S88 systeem.  (Gezien de goede standaard S88 ontstoringsfilters van Raptor noemen wij intern deze module sinds kort ook wel de "Vergeten Module".. :) )

Daarmee bewaakt Raptor de integriteit van ALLE S88 meldingen als je slechts van de laatste S88 EEn aansluiting permanent '1'(draadje vast aan de massa-aansluiting van de S88 zelf) maakt en eentje permanent '0'(open aansluiting). Zodoende kan van de laatst ingelezen S88, door Raptor, NOOIT alle aansluitingen '0' zijn OF allemaal '1' zijn. Indien Raptor dit toch ziet gebeuren dan gooit Raptor alle terugmeldingen "weg"(want "kan niet" ) en HALT het automatisch bedrijf onmiddelllijk.

Zie daar, toch kunnen rijden en bij het eerste "luchtje" meteen "de stekker eruit". Dat helpt enorm bij het opsporen van S88 kabelbreuken, slechte contacten, "rammelende" S88 decoders, enz, enz.

Mvg Mark

227
Met deze module kun je instellen dat een lok, zodra hij de stopmelder geactiveerd heeft, nog een in te stellen hoeveelheid tijd (in tienden van seconden ) op kruipsnelheid doorrijdt.

De instelling is per blok en per lok, dus zeer flexibel.

Toepassingen:

het begin van de stopmelder ligt eigenlijk iets te vroeg, zodat de trein niet helemaal langs het perron staat, dan kan je deze optie gebruiken

afwisselend korte en lange treinen langs het perron, plaats van de stopmelder afstemmen op de korte trein, de lange trein geef je dan deze optie.

treinstellen met rubber bandjes op het voorste  draaistel, plaats van de stopmelder afstemmen op het tweede draaistel, andere treinen deze optie geven.

voor n-spoorders: de ICE kan de motor/stroomafname is de middenwagon hebben, stopmelder afstemmen op deze middenwagon, andere treinen deze optie geven.

draaischijf: zie de demo in Houten.

Groet, Anne W

Anne heeft deze optie beschreven.
De afgelopen week heb ik de module in de praktijk getest.
Wat ik mis is, is de mogelijkheid de ingevoerde tijd (in tienden van seconden) te wijzigen.
Volgens de huidige mogelijkheid moet je eerst de ingevoerde gegevens wissen en dan opnieuw invoeren met een aangepaste tijd. Dat werkt niet lekker, beste madlab.
Mijn vraag is wil je of kan je de optie uitbreiden met een knop voor het wijzigen van de ingevoerde tijd?? Naast die van toevoegen (add) en wissen (delete).

Graag!

teunis

Beste Teunis en "Chef",

Met je opmerking over het veranderen van de tijd in een bestaande situatie ben ik het zeer eens, dezelfde situatie bestaat ook bij het aan- en uitzetten van lokfuncties, ook hier moet je de hele instructieregel deleten en opnieuw, met de nieuwe uitsteltijd, invoeren.

Groet, Anne W

Citaat
Teunistreinen schreef:
Wat ik mis is, is de mogelijkheid de ingevoerde tijd (in tienden van seconden) te wijzigen.
Volgens de huidige mogelijkheid moet je eerst de ingevoerde gegevens wissen en dan opnieuw invoeren met een aangepaste tijd. Dat werkt niet lekker, beste madlab.
Mijn vraag is wil je of kan je de optie uitbreiden met een knop voor het wijzigen van de ingevoerde tijd?? Naast die van toevoegen (add) en wissen (delete).

Antwoord van Madlab

Als het goed is vindt een "Chg" plaats via een Add.
Maw, een "tussen-DEL" is niet nodig..

DUS
Een "Change" knop is niet nodig.
De ingevoerde data "blok nummer" en "uitsteltijd" kan je veranderen door direct de knop "ADD" weer te activeren, vervolgens zelfde "blok nummer" en de nieuwe "uitsteltijd" invullen.
Gisteravond getest en (natuurlijk) het werkt.

teunis

Dus met andere woorden, een ingevulde toevoeging, ADD, met hetzelfde bloknummer, maar met een andere tijd, overschrijft de bestaande menuregel.

O.k., is prima, maar niet goed voor de tijdverandering bij lokfuncties, de in te vullen menuregel is veel langer, dus daar zou wel een "CHG" moeten komen.

Groet, Anne W

Citaat
Anne W schreef:
Dus met andere woorden, een ingevulde toevoeging, ADD, met hetzelfde bloknummer, maar met een andere tijd, overschrijft de bestaande menuregel.

Dat is met andere woorden, dat is goed zoals jij het ziet.

Citaat
OK., is prima, maar niet goed voor de tijdverandering bij lokfuncties, de in te vullen menuregel is veel langer, dus daar zou wel een "CHG" moeten komen.

Dan moeten we dat weer aankaarten met Madlab.
En verder schrijven onder de extra modulen van lokfuncties.

teunis

Ja, dat bedoel ik, ik zal er wat over schrijven, maar wanneer weet ik nog niet.

Groet, Anne W

228
Automatische locdecoder functies (toeter ed) bij terugmelder

Omdat Raptor precies weet waar welke trein zich bevindt in het baanplan, is het met deze module mogelijk om individueel automatisch lokdecoder functies in bepaalde blokken te activeren en/of te deactiveren.
De licht functie en de extra functies (f1, f2, f3, f4 ..............f etc ) kunnen AAN of UIT worden gezet wanneer de trein een STOP, een REM, een AANKOMST of een ROOD melder passeert of voordat een trein weer vertrekt.
Voorbeelden zijn claxon, toeter, stoomfluit voor tunnelingangen en / of het uitzetten van stoom geluid generators terwijl detrein door een tunnel rijdt, enzovoort, enzovoort.

Bovenstaande functie module is heel leuk, deze module geeft leven in de brouwerij.
Het is leuk als verschillende Raptor gebruikers hieronder een aantal leuke voorbeelden weet te schrijven.

De mooiste en leukste toepassing wordt beloond met een gratis extra module.
De beoordeling wordt gedaan door Madlab en teunistreinen.

teunis

Handleiding van de extra module no 005
5G-1.0 LOCFUNCTIES PER DECODER

In dit menu worden de functies van een locdecoder ingesteld. Er zijn 8 functies per locdecoder per rijweg in te stellen, de locdecoder moet wel voorzien zijn van de functies.
U kiest dit menu door in het hoofdmenu de draaiknop te draaien tot het menu in hoofdletters op de display verschijnt, en daarna op de drukknop te drukken.
Wanneer u het menu heeft geopend ziet u op het volgende scherm de loc’s die zijn ingevoerd in Raptor, door met de draaiknop te draaien kiest u de loc waarvan u de functies wil instellen. Wanneer de loc van uw keuze wordt aangegeven de pijl aan de linkerzijde drukt u op de Chg toets.
U drukt op de Add toets om in het invulscherm te komen, hier ziet u de invulvelden.

In het eerste veld vult u het vertrek blok in, hierna drukt u op de drukknop of OK en gaat de cursor naar het volgende invulveld, het blok van bestemming.
Nadat daar het juiste blok is ingevuld drukt u weer op de drukknop of OK.
In het volgende invulveld vult u het functienummer in van de locdecoder, door weer op de te drukken op OK komen de keuze mogelijkheden te voorschijn
zoals hieronder beschreven:
 vt uitgeschakeld vlak voor vertrek van de trein, vóór het schakelen van de wissels en het sein.
 VT ingeschakeld vlak voor vertrek van de trein, vóór het schakelen van de wissels en het sein.
 Vt omgedraaid vlak voor vertrek van de trein, vóór het schakelen van de wissels en het sein.
 re uitgeschakeld bij activering van de afremprocedure via een remmelder.
 RE ingeschakeld bij activering van de afremprocedure via een remmelder.
 Re omgedraaid bij activering van de afremprocedure via een remmelder.
 ak uitgeschakeld bij aanraking van de aankomstmelder/stopmeldpunt.
 AK ingeschakeld bij aanraking van de aankomstmelder/stopmeldpunt.
 Ak omgedraaid bij aanraking van de aankomstmelder/stopmeldpunt.
 ro uitgeschakeld bij aanraking van de roodmelder.
 RO ingeschakeld bij aanraking van de roodmelder.
 Ro omgedraaid bij aanraking van de roodmelder.

Om de juiste keuze op te zoeken drukt u op de drukknop, wanneer u de keuze heeft bepaald drukt u op de Yes toets, rechts onder in de display verschijnt nu JA door nogmaals de drukknop in te drukken is uw keuze ingevoerd.

Het “omdraaien” van de functie betekent dat deze wordt uitgeschakeld indien deze ingeschakeld stond en vice versa. Sommige loc decoder functies worden altijd actief met het veranderen van de huidige geschakelde toestand. Dan kunt U de “omdraai” actie toepassen zodat de functie altijd reageert. De functie actie bij remmelders is aan een extra voorwaarde onderhevig. Bij een remmelder wordt een functie actie slechts dan uitgevoerd indien de locomotief, als gevolg van een naderend rood sein, daarwerkelijk gaat afremmen. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt dat U “piepende remblok geluiden” alleen kunt laten horen indien het naderende sein inderdaad rood is, terwijl remgeluiden achterwege blijven indien de locomotief mag doorrijden! Ook de “station inrij-bel” kan op deze manier alleen luiden indien de trein echt gaat stoppen in het station en wederom niet hoorbaar is bij doorrijden. Verschillende functie acties op melders kunnen TEGELIJKERTIJD ingesteld zijn op één of meerdere rijwegen zodat vrijwel elk (geluids)functie scenario te realiseren is! Wanneer alle wijzigingen zijn ingevoerd verlaat u dit menu door op de OK toets of de drukknop te drukken.

229

Van MadLab
Geplaatst op 02-02-2010 15:05
 
Met deze module is het mogelijk om een functie actie te activeren, geconfigureerd via module 005 met een extra instelbare vertragingstijd/uitsteltijd, d.m.v. een opgegeven aantal seconden na het bereiken van het geconfigureerde S88 ingang en / of het vertrek van de trein. Dit geeft u de mogelijkheid om zelfs hele lijsten van geluiden en effecten te creëren, voor elke individuele trein, op de baan, zelfs op plaatsen waar helemaal geen S88-ingang aanwezig is.
 
Heeft module 005 nodig om te werken.
--------------------------------------------------------------------------------
Raptor ID000001

Van teunistreinen
Deze module Uitsteltijd automatische loc-functie sturing (015) heb ik gewaardeerd als mooi.

Van teunistreinen
015 Vertragingstijd voor automatische lok decoder functies (samen met module 005)

Met deze extra module is het mogelijk het activeren van de functie en/of extra functies te vertragen, die geconfigureerd zijn met module 005.

NIET KLAAR

230
Deze module stelt u in staat decoderadres uitgangen te schakelen bij het passeren van de geconfigureerde trein. Voorbeelden zijn lichtindicators voor controle op externe dashboards welke aangeeft welke trein bij de opgegeven blok staat, en / of het aansturen van externe geluidspelers als speciale effecten met spoorwegovergangen, etc, etc.

De module Passeer (magnetische) artikelen per lok schakelen (025) heb ik gewaardeerd als mooi.

vraag van AAD gesteld op 04-10-2010, 20.53
 
Beste Anne
 Weet jij misschien of er een aanvullende module is voor nummer 025 Voer schakelopdracht uit bij trein passages
 maar dan met een uitstel tijd
 Bij aankomst in het station gaan direct de spoorbomen dicht en dat zou iets later mogen
 
AAD
 Raptor nummer ID000228

Beste Aad en Teunis,
 
Ik moet zeggen dat ik het niet weet, de optie is mij bekend, maar niet in gebruik bij mij, ik gebruik voor bijvoorbeeld overwegen een wisselstraat met vertraging om ze dicht te doen en een stuurmelder (031) om ze weer open te doen.
 
Technisch is het geen probleem voor Raptor, maar "ze" willen dit soort uitbreidingen wel eens als een extra optie "vermarkten", wellicht leest Raptor mee......
 
beste Anne zoals jij het doe heb ik ook uitgeprobeerd maar als de trein iets verlaat is om wat voor rede dan ook werkt het niet meer op tijd
 met module 25 gaat het beter alleen zou je de tijd wat moeten verleggen
Ik heb het uit geprobeerd de trein komt in een blok aan en de spoorbomen sluiten en gaan weer open in het eerst komende blok
Het werkt opzich prima als je een beetje met de tijd kan rommelen
 
in ieder bedankt voor je reactie
gr aad
--------------------------------------------------------------------------------
Raptor nummer ID000228

Handleiding en in te vullen velden voor extra module 025

Passeer magnetisch artikel toevoegen.

Elke trein of lok kan 1 of meerdere magnetische artikelen in de "ROOD" stand zetten als deze een blok IN rijdt. De artikelen kunnen terug in de "GROEN" stand worden gezet zodra de trein of lok het blok weer UIT gereden is.
De magnetische artikelen worden aldus gestuurd door het passeren van treinen.
De meest simpele toepassing can passeer magnetische artikelen, waaraan controlelampen aangesloten zijn, is door treinposities op, zelf gectonstrueerde extrerne seintableaus zichtbaat te maken.

Indien in Raptor het menu "Passeer Artikel" wordt geopend, dan komen er een aantal in te vullen velden beschikbaar. De beschrijving hiervan is als volgt:

1e veld: Passerende trein of lok;
In dit veld moet het decoder nummer van de lok worden ingevuld, waaraan een passeer magnetisch artikel wordt toegekend.


2e veld: Het gepasseerde blok;
In dit veld wordt de "naam" van het blok (oftewel bloknummer) ingevuld, welke de trein moet passeren om onderstaande artikelen te schakelen. Merk op dat voor elke lok meerdere passeer magnetische artiklen per blok toegekend kunnen worden.

3e veld: Het magnetisceh artikel;

Ik heb het idee dat er in 025 tijden ingevuld kunnen worden, maar als de overweg een magneet artikel decoder nodig heeft en geen eindafschakeling heeft dan denk ik dat het niet zo'n goed idee is om deze optie daarvoor te gebruiken.
 
Groet, Anne W
--------------------------------------------------------------------------------
Raptor ID000462, demo Raptor ID000050

231
UPDATE Overzicht modulen lijst ranking toegevoegd

Onder het hoofdstuk "uitbreidings Modulen voor de Raptor" worden regelmatig een of meer uitbreidingsmodulen beschreven en hier geplaatst.
Van de extra modulen heb ik een zogenaamde "ranking" gemaakt waarmee ik probeer aan te geven hoe belangrijk ik een bepaalde extra module vind. daarbij denk ik bijvoorbeeld aan modulen die echt noodzakelijk zijn voor een directe verbetering van de rijeigenscahppen van de treinen tot modulen die mooi zijn om er bij te hebben. Onderstaand geef ik een indeling "ranking" waarvan ik vind hoe beangrijk deze modulen zijn.

1 = noodzakelijk               
Zou direct bij de koop van de Raptor aangeschaft kunnen worden
2 = nodig                         
Nadat alle "noodzakelijke" modulen werken, deze modulen aanschaffen
3 = gewenst                     
Deze modulen naar behoefte aanschaffen, nadat 1 en 2 werken
4 = mooi                           
Deze modulen maken het gebruik van de raptor nog mooier.

Noodzakelijk zijn die modulen die echt noodzakelik zijn voor een directe verbetering van de rijeigenschappen van de treinen. Bijvoorbeeld de modulen, Remmelders, Aankomstmelders, optrek gewicht en afrem gewicht instellingen en gemeten remmen volautomatisch meten, halteplaatsen en wachttijden, extern noodknop, etc
Nodig zijn die modulen die nodig zijn voor zichtbare aanvullingen van de rijeigenschappen, zoals roodmelders, rijweg verboden (ook rijrichting afhankelijk), maximale en minimale verlaattijd.
Gewenst zijn die modulen die meer mogelijkheden bieden bij het rijden en meer info geven door middel van seinen.
Mooi zijn modulen die mooi zijn om er bij te hebben en een complete regeling van de automatische en handbediening tijdens rijden mogelijk maken.

Mijn ïndeling heb ik nu dd 05 oktober 2010 toegevoegd.
Het is echter zo dat het MIJN indeling is en geen wet van Meden en Perzen. Iedereen kan zijn aanvullingen en eigen ideeen en indeling gaan plaatsen. Echter plaats de indeling wel bij het betreffende beschrijving van de extra module, om het overzichtelijk te houden.

Ben benieuwd naar ieders reactie en indeling.

Onderstaande "ranking" is geheel de ranking van teunistreinen. Een ieder kan daar anders over denken. Ik geef hiermee alleen maar een aanzet om na te denken over een eventuele aanschaf van de extra modulen, naar wat andere raptor bezitters inmiddels hebben aangeschaft aan extra modulen.

TeunisHieronder MIJN indeling:

Ranking waardering Noodzakelijk
[/color]
001 REMmelders naar kruipsnelheid
002 Optrek-gewicht instellingen(ook oude decoders zonder massa)
002 Afrem-gewicht instellingen(ook oude decoders zonder massa)
003 Halteplaatsen en Wachttijden
004 Blok inrij verboden
012 Gemeten remmen per loc volautomatisch regelen(icm 001 & 002)
021 AANKOMSTmelder
031 STUURmelder
040 Historische trein passages uitlezen
050 Beperk maximaal rijdende treinen
066 Handmatige rywegkruisingsadministratie
088 Extern noodknop aansluiten (icm 031)
098 Terugmeld storingsfilters en omdraaien/inverteren instelling
130 Inter-raptor DAT over rbus

Aantal Modulen 14

Ranking waardering Nodig
[/color]
006 Kopstations en Pendeldiensten
011 ROODmelder
014 Halte verboden
034 Rijweg verboden
043 Maximale verlaattijd + extra verlaatdisplay
044 Rijweg verboden rijrichting(B/V/A) afhankelijk (icm 034)
047 Rijweg aftakking instellingen
053 Minimale verlaattijd
057 Hoofdsein Hp0/Hp2 in per blok (icm 047)
067 Machinist reactie op aftaksein Hp2 stand met lage snelheid
108 Enable S88 controle laatste melder
120 Toepassen lage snelheden & remmeet kruiphulp

Aantal Modulen 12

Ranking waardering Gewenst
[/color]
007 Voorsein Vr0/Vr1 seinbeeld
013 Willekeurige halte instelling voor o.a. trams(icm 003)
016 Kopstation combineren met doorrij stationsspoor(icm 006)
022 Snelheidcorrecties per blok en per lok
024 Trein-Prioriteiten
026 Hoofdsein Hp0/Hp1 in per rijweg i.p.v. blok instelbaar
027 Hp1 uitsteltijd
032 Blok hellingsgraad instellen
036 Hoofdsein Hp0/Hp2 in per rijweg i.p.v. blok instelbaar
037 Machinistreactie op Hp1 (op zicht)
046 Blok-kruisingen instellen per rijweg
052 kruis-snelheden achteruit onafhankelijk van vooruit
056 Blok-kruising invertor
062 kruip-snelheden achteruit onafhankelijk van vooruit
076 PAT preventie modus
077 Machinist reactie op voorsein Vr0 stand met lage snelheid
086 Blok-kruising logica
102 Lage-snelheden achteruit onafhankelijk van vooruit
112 Lokrijrichting administratie(alleen voor c80)

Aantal Modulen 19

Ranking waardering Mooi
[/color][/b]

005 Automatische lokdecoder-funkties(toeter e.d.) bij terugmelder
008 Wissel terugmeldingen
009 Met Seinhuis/WisselSteller emplacement handmatig overnemen
010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
015 Uitsteltijden bij automatische lokdecoder-funktie sturingen(icm 005)
017 Afsluitsein Sh0/Sh1
018 Schakel-uitsteltijd van artikelen in wisselstraat sturing
019 TreinLeiding van een handmatige trein
020 Combineer locomotief bedrijfsuren met onderhoudschema(icm 010)
023 Spoorbaanklok
025 Voer schakelopdracht uit bij trein passages
028 Stopmeldpunten en/of aankomstmelders opheffen
029 Met SeinPost emplacement handmatig overnemen
030 Inzetten treinen tijdens het rijden mogelijk maken
033 Haltetijden instellen volgens spoorbaanklok(icm 023)
035 locadressen in wisselstraat met functie nummer Rood of Groen
038 Aankomstpunten per rijweg onafhankelijk instelbaar
039 Seinhuis bedienen zonder kruisingsbewaking
041 AFSLUITmelder
042 Hellingen overslaan voor lastONafhankelijke tractie(icm 032)
045 locadressen in wisselstraat met snelheidsopdracht
048 Vragen bediening als EXTERN Wisselsteller
049 Seinhuis permanent inschakelbaar maken
051 AFSLUITmeldcontact maak/verbreek opgeven
055 Aankomst-acties (wissel/sein)lijst
058 Synchroniseer eerst de wissels volgens de TUIMELschakelaars
059 Seinhuis individuele dito-vlaggen
060 Schakel artikelen VOOR en NA automatisch bedrijf
061 Minimale AFSLUITtijd instellen
063 Externe verlaat- en aankomstsignaal aansluiten
068 Vragen bediening als EXTERN Seinpost
069 Wisselsteller forceertoets
070 Na-schakelpauze MA
071 Afsluitsein Auto/Manueel (icm 017)
072 Al rijdend DCC CV's programmeren (NMRA "Variable Access")
078 Bepaal DITOterugmelder van inschakelend EXTERN seinhuis
079 Externe fout-uitgang
080 Geef hoogste prioriteit aan locstuurstand
081 Aankomstmoment pas na het einde van de S88 melding
082 Lokfuncties F13 t/m F24 bedienbaar
087 Voorsein Vr2 seinbeeld
090 Geen herhaling MA-commando's bij kortsluiting/overbelasting
092 Decoder adres nummer onafhankelijk van loknummer instellen
096 Baanplan/wisselstraat wijzigen tijdens het rijden
097 Nominale seinstand
107 Hoofdsein Hp0/Hp1 opheffen
118 Wissel contra terugmeldingen(icm 008)
122 Decoder lastONafhankelijke tractie(cruis control)
132 Decoder verfris tijd
180 Enable DCC MA schakel invertor
200 MOT 6015/6017 compatibele DCC modus(Spoor I)
210 Motorola schakelcommando versterking

160 Disable func mot refresh at drive init

Aantal modulen 53

Totaal aantal modulen 98

232
De volgende Uitbreidings Modulen zijn als download beschikbaar voor de leden.

[Ga daarvoor met de mousepointer (de linker "muis" knop) naar boven van het beeldscherm, net onder het logo "RAPTOR" vindt U de "TAB" Downloads. Druk met de linker muis knop op deze Tab.
Daar vindt U de "link" Handleidingen Raptor Uitbreidings Modulen
Klik met linker muis knop op deze "link" (in nederlands "verbinding" )]


Afremmen met remmelders (module 001)
Loc kruipsnelheden
Optrek-massasimulatie per locdecoder (module 002)
Afrem-massasimulatie per locdecoder (module 002)
Halteplaatsen en tijden (module 003)
Blok verboden (module 004)
Locfuncties per decoder (module 005)
kopblokken (module 006)
Seinhuis instelling (module 009)
Loc bedrijfsuren (module 010)

Binnenkort komen de handleidngen ook beschikbaar als Artikel onder het menu Artikelen.
Hierbij kan per artikel, vragen, commentaar, opmerkingen etc gemaakt worden.
Dus brandt los.


Teunis

233
Aan ALLE raptor bezitters.
 
Van alle leden die zich tot nu toe hebben geregistreerd op dit forum zjn er 20 leden die aangegeven hebben een Raptor te bezitten.
Dan zijn er 15 leden die niet aangegeven hebben een Raptor te bezitten, zijn dit leden die echt geen Raptor hebben (en dus Raptor geintresseerde zin) of zijn er nog leden die hun Raptor ID nummer nog niet hebben doorgegeven. IS dit het geval, dan is het misschien toch interessant wel het ID nummer door te geven, er zijn dan wat meer mogelijkheden binnen dit forum voorhanden. oa de bespreking van de extra modulen en de uitleg ervan zijn dan zichtbaar en er is een rubriek met Raptor "geintjes" dan beschikbaar.

Van de Raptor bezitters is het interessant om te weten welke extra modulen ze inmiddels hebben.
 
Ik heb inmiddels alle extra modulen beschikbaar door oa het inwisselen van de software sleutel van het voorgaande software programma.

Ben benieuwd naar uw reacties.
Vooral welke extra modulen er dan aangeschaft zijn.


MVG Teunis

234
Nieuws van Mark Naast de bekende extra modulen van 7,95 (dit is de officiele "winkelprijs" ) per stuk, zijn de moderne Raptors nu ook voorzien van een update-module zodat eventueel nieuwe firmware/software via het RBUS netwerk geladen kunnen worden. Een update is gratis omdat deze de functionaliteit van de Raptor niet uitbreidt doch de bestaande verbeterd.
 
teunis
--------------------------------------------------------------------------------

235
Hebt U vragen, opmerkingen, aanvullingen of extra uitleg nodig over een bepaalde extra module, welke (nog) niet zijn beschreven in dit forum plaats dan uw reactie hieronder.
Het zal dan beantwoord worden en eventueel verplaatst worden naar de juiste modulen beschrijving.
Dit om alle vragen betreffende verschillende modulen bij elkaar te houden.

Teunis

236
Beste Raptor bezitters

Het overzicht van de extra modulen is bijgewerkt. Er zijn nieuwe extra modulen uitgekomen en een aantal zijn kwa text aangepast. Ook is aangegeven welke extra modulen gratis zijn.
De bijwerkdatum van de Raptor zelf moet zijn Rel.1129, dit houdt in dat de Raptor door de Raptor fabriek cq mark moet zijn bijgewerkt na de 29e week van het jaar 2011.
Als de Raptor wordt aangezet, dan verschijnt in de display (beeldscherm) de release datum oftwel de bijgewerkte datum, dat kan zijn Rel.1129
Alle Raptors met een oudere release datum kunnen dus nog niet de nieuwe extra modulen bevatten.

teunis

237
Hieronder een overzicht van de Extra Modulen.

Dit is een bijgewerkt overzicht van alle extra modulen per 1 september 2011. De Raptor moet daarvoor worden bijgewerkt door de Raptor "fabriek", cq Mark. De zogenaamde bijwerk datum (release) moet zijn: Rel. 1129. Dit is een code voor de bijwerkdatum van de raptor in het jaar 2011 en week 29. De bijgewerkte extra modulen zijn hieronder in het rood aangegeven. Ook is nu aangegeven welke extra modulen gratis zijn

Realiseer goed dat niet alle modulen nodig zijn voor het functioneren van de besturing van de baan.
Indien je vragen hebt over de inhoud van een bepaalde module, geef dan een "Post reply" of plaats uw vraag in het menu "Snel antwoord" onder het bericht van de betreffende beschrijving van de extra module.
[indien de beschrijving van de module er (nog) niet is, stuur dan een reply op het bericht "vragen over extra modulen algemeen"]

De extra modulen:
Groep 1: Modulen voor de invoer van RIJDEN en STOPPEN.

001 REMmelders naar kruipsnelheid
011 ROODmelder
021 AANKOMSTmelder
031 STUURmelder
041 AFSLUITmelder
051 AFSLUITmeldcontact maak/verbreek opgeven
061 Minimale AFSLUITtijd instellen
071 Afsluitsein Auto/Manueel (icm 017)
081 Aankomstmoment pas na het einde van de S88 melding

Groep 2: Modulen voor de invoer van RIJ eigenschappen.

002 Optrek-gewicht instellingen(ook oude decoders zonder massa)
002 Afrem-gewicht instellingen(ook oude decoders zonder massa)
012 Gemeten remmen per loc volautomatisch regelen(icm 001 & 002)
022 Snelheidcorrecties per blok en per lok
032 Blok hellingsgraad instellen
042 Hellingen overslaan voor lastONafhankelijke tractie(icm 032)
052 kruis-snelheden achteruit onafhankelijk van vooruit
062 kruip-snelheden achteruit onafhankelijk van vooruit
072 Al rijdend DCC CV's programmeren (NMRA "Variable Access")(GRATIS)
082 Lokfuncties F13 t/m F24(DCC) bedienbaar(GRATIS)
092 Decoder adres nummer onafhankelijk van loknummer instellen(GRATIS)

102 Lage-snelheden achteruit onafhankelijk van vooruit
112 Lokrijrichting administratie(alleen voor c80)
122 Decoder lastONafhankelijke tractie(cruis control)(GRATIS)
132 Decoder Aanlooptijd
142 Hol/Bol/Liniare gewicht grafiek (icm 002) (GRATIS)
152 Stopmelder-Uitsteltijd per lok en per blok


Groep 3: Modulen voor de invoer van verschillende TIJDEN.

003 Halteplaatsen en Wachttijden
013 Willekeurige halte instelling voor o.a. trams(icm 003)
023 Spoorbaanklok
033 Haltetijden instellen volgens spoorbaanklok(icm 023)
043 Maximale verlaattijd + extra verlaatdisplay
053 Minimale verlaattijd
063 Externe verlaat- en aankomstsignaal aansluiten[/color]

Groep 4: Modulen voor de invoer van trein restricties en prioriteiten.

004 Blok inrij verboden
014 Halte verboden
024 Trein-Prioriteiten
034 Rijweg verboden
044 Rijweg verboden rijrichting(B/V/A) afhankelijk (icm 034)

Groep 5: Modulen voor de invoer van de controle van trein functies.

005 Automatische lokdecoder-funkties(toeter e.d.) bij terugmelder
015 Uitsteltijden bij automatische lokdecoder-funktie sturingen(icm 005)
025 Voer schakelopdracht uit bij trein passages
035 locadressen in wisselstraat met functie nummer Rood of Groen
045 locadressen in wisselstraat met snelheidsopdracht
055 Aankomst-acties (wissel/sein)lijst

Groep 6: Modulen voor de invoer van rails/spoor specificaties.

006 Kopstations en Pendeldiensten
016 Kopstation combineren met doorrij stationsspoor(icm 006)
026 Hoofdsein Hp0/Hp1 in per rijweg i.p.v. blok instelbaar
036 Hoofdsein Hp0/Hp2 in per rijweg i.p.v. blok instelbaar
046 Blok-kruisingen instellen per rijweg
056 Blok-kruising invertor
066 Handmatige rywegkruisingsadministratie(GRATIS)
076 PAT preventie modus
086 Blok-kruising logica
096 Baanplan/wisselstraat wijzigen tijdens het rijden

Groep 7: Modulen voor de invoer van SEIN specificaties.

007 Voorsein Vr0/Vr1 seinbeeld
017 Afsluitsein Sh0/Sh1
027 Hp1 uitsteltijd
037 Machinistreactie op Hp1 (op zicht)
047 Rijweg aftakking instellingen
057 Hoofdsein Hp0/Hp2 in per blok (icm 047)
067 Machinist reactie op aftaksein Hp2 stand met lage snelheid
077 Machinist reactie op voorsein Vr0 stand met lage snelheid
087 Voorsein Vr2 seinbeeld
097 Nominale seinstand
107 Hoofdsein Hp0/Hp1 opheffen

Groep 8: Modulen voor de invoer van Allerlei functies.

008 Wissel terugmeldingen
018 Schakel-uitsteltijd van artikelen in wisselstraat sturing
028 Stopmeldpunten en/of aankomstmelders opheffen
038 Aankomstpunten per rijweg onafhankelijk instelbaar (icm 021)
048 Vragen bediening als EXTERN Wisselsteller
058 Synchroniseer eerst de wissels volgens de TUIMELschakelaars
068 Vragen bediening als EXTERN Seinpost
078 Bepaal DITOterugmelder van inschakelend EXTERN seinhuis
088 Extern noodknop aansluiten (icm 031)
098 Terugmeld storingsfilters en omdraaien/inverteren instelling
108 Enable S88 controle laatste melder
118 Wissel contra terugmeldingen(icm 008)

Groep 9: Modulen voor de invoer van HAND bedienings posten.

009 Met Seinhuis/WisselSteller emplacement handmatig overnemen
019 TreinLeiding van een handmatige trein
029 Met SeinPost emplacement handmatig overnemen
039 Seinhuis bedienen zonder kruisingsbewaking
049 Seinhuis permanent inschakelbaar maken
059 Seinhuis individuele dito-vlaggen
069 Wisselsteller forceertoets
079 Externe fout-uitgang

Groep 10: Modulen voor het uitlezen van Trein statistieken en uitzonderlijke modulen.

010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
020 Combineer locomotief bedrijfsuren met onderhoudschema(icm 010)
030 Inzetten treinen tijdens het rijden mogelijk maken
040 Historische trein passages uitlezen
050 Beperk maximaal rijdende treinen
060 Schakel artikelen VOOR en NA automatisch bedrijf
070 Na-schakelpauze MA
080 Hoogste prioriteit lokregelaar en Rangeerstand/seinbewaking
090 Geen herhaling MA-commando's bij kortsluiting/overbelasting(GRATIS)
120 Toepassen lage snelheden & remmeet kruiphulp(GRATIS)

130 Inter-raptor DAT over rbus
160 Geen Motorola functie initialisering tijdens inschakelen BEDRIJF
180 Toepassen DCC MA schakel invertor
200 MOT 6015/6017 compatibele DCC modus(Spoor I)(GRATIS)

210 Motorola schakelcommando versterking

238
Aan alle Raptor Bezitters
 
Extra modulen kunnen besteld worden op de volgende manieren:
 
- 1.

Pagina's: 1 ... 14 15 [16]

Pagina opgebouwd in 0.169 seconden met 33 queries.