raptor-forum.nl

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

De Digitale SpoorKraam
Promoten en verkopen van digitale componenten voor modelspoor treinen van alle schalen, 2 rail en 3 rail systemen.


 
Verkoop en advies over:
- Raptor digitale centrale
- LDT Littfinsky Daten Technik decoders, boosters, etc
- Viessmann lichtseinen / armseinen
- ESU lokdecoders
- Advies en demo's aan huis
- Hulp (aan huis) bij ombouw van analoog naar digitaal
- minicursus ombouwen loks van analoog naar digitaal van de merken: Marklin, Fleischmann, ROCO, Lima, etc
- onderhoud aan loks en treinen
- inbouw van wagon verlichting

Beste Geďnteresseerde
Vragen naar info en/of bestellingen kunnen worden gedaan door een mail te sturen naar:
info@dedigitalespoorkraam.com


Voor de bestelling van LDT produkten kan u terecht bij de volgende webshop van  www.dedigitalespoorkraam.nl
- Levering LDT artikelen direct uit voorraad
- Voor 14.00 uur besteld en daarna betaald is morgen in huis!


v

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 Gepost op: 29:mei:2015, 14:10:09  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door MadLab-M
Zeer geachten,

De nieuwste uitgave van Raptor firmware "Release 1515" is nu vrijgegeven. Hierin zijn nieuwe modules beschikbaar, prestaties nog verder opgevoerd en zijn tal van kleine en grotere verbeterpunten aangebracht.

Veel plezier!

MadLab

 92 
 Gepost op: 09:april:2015, 13:04:59  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door Mark
Besten,

De voortgang van het testen gaat anders uitstekend wat tot een steeds beter en steviger ontwerp leidt... :-)

De tweede proef-serie moet er nu binnen een maand zijn.

Mvg Mark

 93 
 Gepost op: 07:april:2015, 20:50:48  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door Teunis
besten

Als het zo is dat je er op zit te wachten, dan zou ik maar eerst een andere booster aanschaffen en deze weer verkopen, als de raptor booster op de markt komt.
De ontwikkelingen gaan niet zo snel als gedacht, de voortgang van het testen valt tegen.

Als je vraagt "wanneer", dan zou ik zeggen nog minstens 3 maanden!

teunis

 94 
 Gepost op: 07:april:2015, 20:42:42  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door Joad
Hoi,

wanneer kunnen wij de booster verwachten?

grz

Joad

 95 
 Gepost op: 21:februari:2015, 22:02:53  
Gestart door Teunis - Laatste bericht door Joad
Hoi Teunis,

ondertussen heb ik mij gestort op de beschrijvingen.

grz

Joad

 96 
 Gepost op: 19:februari:2015, 17:47:12  
Gestart door Joad - Laatste bericht door Joad
Mark,

bedankt voor je antwoorden. Samen met de gebruikersgroep (wij allen) probeer ik Raptor te installeren, te gebruiken en te delen met de rest van de wereld. Hierdoor wordt m.i. de drempel lager om een Raptor aan te schaffen en worden wij wijzer van de uitdagingen die er toch zijn.

grz

Joad

 97 
 Gepost op: 19:februari:2015, 13:02:45  
Gestart door Joad - Laatste bericht door Mark
Beste Joad,

Het is juist dat als bepaalde PC-hardware een SpDrs60-USB stick niet direct starten wil, dat het dan inderdaad een zwaar technisch zoekplaatje kan gaan worden. Zoals alle (overigens corrrecte) "boot" opmerkingen van mede-Raptorianen. (Dat is ook de reden dat wij de SpDrs60-RPI in de leveromvang hebben zitten waarbij de computer, Rapsberry Pi, en de SpDrs60 software op elkaar afgestemd zijn. Kortom altijd starten.)

Als overigens het SpDrs60-systeem start dan zoek deze altijd de verbinding met de Raptor-interface op en stuur dan het "aan" commando naar de Raptor zodat (initieel) de status "gele" led wordt. Dat gezegd hebbende, besefte ik zelf eigenlijk niet dat als de Raptor led weer "rood" wordt dat het klikken op wissels dan niks doet. Geen probleem als je dat weet (en het is ook logisch) maar verwarrend inderdaad als je in het begin de zaak aan de praat probeert de krijgen en je dan aan "alles'" nog twijfelt...

Het feit dat de laatste versie van SpDrs60 niet (op)genomen is, blijkt beschamend simpel. Ondergetekende snapt geen bal van C++ object-georienteerd programmeren waar SpDrs60 in geschreven is... :-(
De eerste SpDrs60 versie die ik gemodificeerd heb was versie 0.4.3(stokoud) omdat deze nog "dichtbij" de structuur stond van de communicatie laag SRCP. SRCP is geschreven in C en daar weet ik toevallig wel "iets' van. ;-)
De SpDrs60 versie 0.5.2 (die je nu gebruikt) leek nog redelijk op dat van 0.4.3 dus was die "upgrade" niet zo moeilijk. Echter de structuur van versie 0.5.7 (die ik ook GRAAG wil) wijkt verschrikkelijk af van 0.5.2 en dat is de reden dat het nog niet doorgevoerd is.

Nu dient zich de hamvraag aan; "waarom moet SpDrs60 eigenlijk aangepast worden aan Raptor?". Het antwoord is simpel: omdat je anders de treinposities niet in het SpDrs60-scherm kunt zien... En dat komt omdat SpDrs60/SRCP ontworpen is om met "domme" centrales te praten die "geen verstand" van treinposities hebben... En laat de Raptor-centrale daarin nu een unieke trendsetter zijn. Dus moest er een communicatie-kanaal in SpDrs60/SRCP tevens "de andere kant op" aanwezig/geprogrammeerd zijn om de Raptor-berichten met treinposities "in tegengesteld richting" op het SpDrs60 beeldscherm te krijgen. Dat moesten wij dus zelf erin programmeren met de "kennis" waarover wij beschikken. Wij hadden natuurlijk nog de SpDrs60 "community" benaderd of zij het Raptor-interface-protocol in hun hogere versie zelf erin wilden zetten zodat SpDrs60 een grote vlucht kan nemen omdat qua bediening het dan lijkt alsof SpDrs60 ineens volledige trein-automatisering "erbij" gekregen heeft zodat het zich kan meten met de meest geavanceerde software op dit moment, door slechts een paar rake programeerregeltjes toe te voegen. Helaas is daar nooit op gereageerd.

Vandaar dat wij het zelf dan maar aangepast hebben (in versie 0.5.2) en die distribueren en hopen dat er ooit nog eens een (Open Source) C++ programmeur opstaat die versie 0.5.7 in een paar dagen tijd ook opwaarderen kan... (Wij willen er zelfs deels voor betalen.)

Mvg Mark

 98 
 Gepost op: 18:februari:2015, 10:45:36  
Gestart door Teunis - Laatste bericht door rené Bogers
Beste Anne W, ik hou het nog maar even bij mijn Lenz-app., daar kan ik momenteel nog mee weg (bereik op het moment is nu tot CV 1024), maar misschien iets voor in de toekomst??

gr.: rené

 99 
 Gepost op: 17:februari:2015, 23:54:05  
Gestart door Joad - Laatste bericht door Anne W
Om in de Bios te komen moet je voordat de computer Windows begint op te starten op een functietoets drukken, die de "setup facility" geeft, bij mij Toshiba en de Samsung van mijn vrouw is dat F2.

Groet, Anne W

 100 
 Gepost op: 17:februari:2015, 23:01:23  
Gestart door Joad - Laatste bericht door Arend
Beste Joad,

Ook ik volg je vorderingen met grote belangstelling, ik ben alleen door drukke werkzaamheden niet altijd in staat om te reageren.Ik loop nog een dag of 6 op je achter, maar ik  hoop dat dan ook bij mij de raptor en pc communiceren.

groet Arend

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]

Pagina opgebouwd in 0.315 seconden met 19 queries.