raptor-forum.nl

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 Gepost op: 29:mei:2015, 16:00:39  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door MadLab-M
Zeer geachten,

Met module 064 (in combinatie met module 044) kan met "zachte dwang" een voorkeur van rijwegen per trein ingesteld worden, indien de mogelijke bestemmingsblokken reeds vrij zijn. Daarentegen maakt deze module het wel mogelijk om UITgeschakelde rijwegen te laten berijden.

Te gebruiken in firmware Rel.1515 of hoger.

Veel plezier!
MadLab

 92 
 Gepost op: 29:mei:2015, 15:01:32  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door MadLab-M
Zeer geachten,

Met deze module 054 (in combinatie met module 004) kan een blokverbod slechts een bepaalde instelbare tijd van toepassing zijn. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld een bepaalde (pendel)trein bij voorkeur hard te dwingen naar een bepaald spoor te gaan (terwijl er ook "makkelijker rijweg-alternatieven zijn") en daarbij de instelbare tijd te gebruiken en te "wachten" totdat het gewilde bestemmingsblok en/of (kruisende) emplacement vrijgekomen is. Om te voorkomen dat de (pendel)trein te lang moet wachten, en daardoor naar de mening van de gebruiker zelf de andere treinen "te veel ophoudt" is deze module 054 danook een uitbreiding op "absoluut" blokverbod module 004 waarbij uitsluitend net zo lang gewacht wordt totdat de (pendel)trein naar zijn bestemming rijden kan.

Te gebruiken in firmware Rel.1515 of hoger.

Veel plezier!
MadLab

 93 
 Gepost op: 29:mei:2015, 14:10:09  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door MadLab-M
Zeer geachten,

De nieuwste uitgave van Raptor firmware "Release 1515" is nu vrijgegeven. Hierin zijn nieuwe modules beschikbaar, prestaties nog verder opgevoerd en zijn tal van kleine en grotere verbeterpunten aangebracht.

Veel plezier!

MadLab

 94 
 Gepost op: 09:april:2015, 13:04:59  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door Mark
Besten,

De voortgang van het testen gaat anders uitstekend wat tot een steeds beter en steviger ontwerp leidt... :-)

De tweede proef-serie moet er nu binnen een maand zijn.

Mvg Mark

 95 
 Gepost op: 07:april:2015, 20:50:48  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door Teunis
besten

Als het zo is dat je er op zit te wachten, dan zou ik maar eerst een andere booster aanschaffen en deze weer verkopen, als de raptor booster op de markt komt.
De ontwikkelingen gaan niet zo snel als gedacht, de voortgang van het testen valt tegen.

Als je vraagt "wanneer", dan zou ik zeggen nog minstens 3 maanden!

teunis

 96 
 Gepost op: 07:april:2015, 20:42:42  
Gestart door MadLab-M - Laatste bericht door Joad
Hoi,

wanneer kunnen wij de booster verwachten?

grz

Joad

 97 
 Gepost op: 21:februari:2015, 22:02:53  
Gestart door Teunis - Laatste bericht door Joad
Hoi Teunis,

ondertussen heb ik mij gestort op de beschrijvingen.

grz

Joad

 98 
 Gepost op: 19:februari:2015, 17:47:12  
Gestart door Joad - Laatste bericht door Joad
Mark,

bedankt voor je antwoorden. Samen met de gebruikersgroep (wij allen) probeer ik Raptor te installeren, te gebruiken en te delen met de rest van de wereld. Hierdoor wordt m.i. de drempel lager om een Raptor aan te schaffen en worden wij wijzer van de uitdagingen die er toch zijn.

grz

Joad

 99 
 Gepost op: 19:februari:2015, 13:02:45  
Gestart door Joad - Laatste bericht door Mark
Beste Joad,

Het is juist dat als bepaalde PC-hardware een SpDrs60-USB stick niet direct starten wil, dat het dan inderdaad een zwaar technisch zoekplaatje kan gaan worden. Zoals alle (overigens corrrecte) "boot" opmerkingen van mede-Raptorianen. (Dat is ook de reden dat wij de SpDrs60-RPI in de leveromvang hebben zitten waarbij de computer, Rapsberry Pi, en de SpDrs60 software op elkaar afgestemd zijn. Kortom altijd starten.)

Als overigens het SpDrs60-systeem start dan zoek deze altijd de verbinding met de Raptor-interface op en stuur dan het "aan" commando naar de Raptor zodat (initieel) de status "gele" led wordt. Dat gezegd hebbende, besefte ik zelf eigenlijk niet dat als de Raptor led weer "rood" wordt dat het klikken op wissels dan niks doet. Geen probleem als je dat weet (en het is ook logisch) maar verwarrend inderdaad als je in het begin de zaak aan de praat probeert de krijgen en je dan aan "alles'" nog twijfelt...

Het feit dat de laatste versie van SpDrs60 niet (op)genomen is, blijkt beschamend simpel. Ondergetekende snapt geen bal van C++ object-georienteerd programmeren waar SpDrs60 in geschreven is... :-(
De eerste SpDrs60 versie die ik gemodificeerd heb was versie 0.4.3(stokoud) omdat deze nog "dichtbij" de structuur stond van de communicatie laag SRCP. SRCP is geschreven in C en daar weet ik toevallig wel "iets' van. ;-)
De SpDrs60 versie 0.5.2 (die je nu gebruikt) leek nog redelijk op dat van 0.4.3 dus was die "upgrade" niet zo moeilijk. Echter de structuur van versie 0.5.7 (die ik ook GRAAG wil) wijkt verschrikkelijk af van 0.5.2 en dat is de reden dat het nog niet doorgevoerd is.

Nu dient zich de hamvraag aan; "waarom moet SpDrs60 eigenlijk aangepast worden aan Raptor?". Het antwoord is simpel: omdat je anders de treinposities niet in het SpDrs60-scherm kunt zien... En dat komt omdat SpDrs60/SRCP ontworpen is om met "domme" centrales te praten die "geen verstand" van treinposities hebben... En laat de Raptor-centrale daarin nu een unieke trendsetter zijn. Dus moest er een communicatie-kanaal in SpDrs60/SRCP tevens "de andere kant op" aanwezig/geprogrammeerd zijn om de Raptor-berichten met treinposities "in tegengesteld richting" op het SpDrs60 beeldscherm te krijgen. Dat moesten wij dus zelf erin programmeren met de "kennis" waarover wij beschikken. Wij hadden natuurlijk nog de SpDrs60 "community" benaderd of zij het Raptor-interface-protocol in hun hogere versie zelf erin wilden zetten zodat SpDrs60 een grote vlucht kan nemen omdat qua bediening het dan lijkt alsof SpDrs60 ineens volledige trein-automatisering "erbij" gekregen heeft zodat het zich kan meten met de meest geavanceerde software op dit moment, door slechts een paar rake programeerregeltjes toe te voegen. Helaas is daar nooit op gereageerd.

Vandaar dat wij het zelf dan maar aangepast hebben (in versie 0.5.2) en die distribueren en hopen dat er ooit nog eens een (Open Source) C++ programmeur opstaat die versie 0.5.7 in een paar dagen tijd ook opwaarderen kan... (Wij willen er zelfs deels voor betalen.)

Mvg Mark

 100 
 Gepost op: 18:februari:2015, 10:45:36  
Gestart door Teunis - Laatste bericht door rené Bogers
Beste Anne W, ik hou het nog maar even bij mijn Lenz-app., daar kan ik momenteel nog mee weg (bereik op het moment is nu tot CV 1024), maar misschien iets voor in de toekomst??

gr.: rené

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]

Pagina opgebouwd in 0.221 seconden met 20 queries.