raptor-forum.nl

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Hallo gebruikers van de Raptor.
Na ruim 15 jaar bezig geweest te zijn met het promoten van de Raptor als besturingscentrale en/of digitale centrale met ingebouwde software voor de modelspoorbaan wil ik er mee gaan stoppen.
Als er iemand is die zich geroepen voelt deze activiteit over te nemen, dan hoor ik dat graag.
Verder het onderhouden van het Raptor forum behoeft ook aandacht. Ik stop daar ook mee. De jaarlijkse kosten voor het in de lucht houden van dit forum kost ca 75,00 euro.
Aangezien er de laatste 1,5 jaar niets meer toegevoegd is denk ik dat de functie van het in het in de lucht houden van dit forum niet echt noodzakelijk meer is.
Voor verdere vragen etc. kan u terecht bij de Raptor fabriek: Vraag@raptor-digital.eu

Veel plezier met de Raptor

Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: 010 Bedrijfsuren per locomotief registreren  (gelezen 1021 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.052
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
« Gepost op: 28:december:2011, 19:05:34 »

Uitbreidingsmodule no 010

Bedrijfsuren per locomotief registreren

In deze module bestaat de moglijkheid om gereden bedrijfsuren per locomotief te bekijken.
Raptor administreert alleen de werkelijk gereden tijd dat een locomotief onderweg is geweest.
Als een loc stil heeft gestaan of zelfs buiten dienst staat, wordt geen tijd bijgeteld.
Hiermee ontstaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld een onderhoudsschema op te stellen, afgezien van het feit dat het gewoon leuk
is om te weten hoeveel een loc reeds "achter de kiezen heeft".

« Laatst bewerkt op: 22:februari:2012, 19:38:07 door Teunis »
Gelogd
1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33

Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Offline Offline
  • Berichten: 1.052
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
Re: 010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
« Reactie #1 Gepost op: 22:februari:2012, 11:01:15 »

Link naar document, Uitbreidingsmodule 010, Bedrijfsuren per locomotief registreren:

Lok Bedrijfsuren
« Laatst bewerkt op: 22:februari:2012, 19:31:58 door Teunis »
Gelogd
1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33

joske

  • Offline Offline
  • Berichten: 148
  • Raptor ID 835
    • Bekijk profiel
Re: 010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
« Reactie #2 Gepost op: 30:januari:2020, 14:18:09 »

Onlangs is mijn Raptor gecrasht.
Omdat ik geen Back-up had, mocht ik alles opnieuw inkloppen.
Nu wilde ik de bedrijfsuren aanpassen.
Wat blijkt echter dat ze alleen op "0" gezet kunnen worden.
Weet iemand de filosofie hierachter, of moet ik de vraag aan Marco richten?
Gelogd
Groeten uit Portimão, Portugal.
Jos
Eindelijk weer een baan!

Anne W

  • Offline Offline
  • Berichten: 787
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: 010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
« Reactie #3 Gepost op: 30:januari:2020, 22:25:54 »

Inderdaad Marco contacten, maar ik geef je weinig hoop.

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

joske

  • Offline Offline
  • Berichten: 148
  • Raptor ID 835
    • Bekijk profiel
Re: 010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
« Reactie #4 Gepost op: 01:februari:2020, 20:41:15 »

Ik heb antwoord van Marco.
Het is correct dat de bedrijfsurenstand alleen gereset kan worden. Dus terug naar "0".
Dit is toentertijd zo besloten. Het proces in deze besluitvorming kan Marco zich niet meer herinneren:
....."Het werkte voor redenen zoals die toen werden bedacht".......
Een aanpassing kan Marco voorlopig niet beloven.
Voor mijzelf dus het lijstje met standen er even bij houden.
Overigens is het aanpassen voor loks, die gebruikt gekocht zijn, ook maar natte vingerwerk.
Gelogd
Groeten uit Portimão, Portugal.
Jos
Eindelijk weer een baan!

Anne W

  • Offline Offline
  • Berichten: 787
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: 010 Bedrijfsuren per locomotief registreren
« Reactie #5 Gepost op: 01:februari:2020, 23:51:48 »

Beste Jos,

Zoals ik al dacht, hij heeft het met mij niet gehad over wijzigen van de urenstanden, wel is het totaal opgehoogd naar drie digits (999).

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.067 seconden met 35 queries.