Auteur Topic: Keerlus in SPDRS60  (gelezen 538 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Getreintje

  • Berichten: 14
  • Raptor ID
    • Bekijk profiel
Keerlus in SPDRS60
« Gepost op: 15:december:2016, 21:14:41 »
Ik heb mijn baan in SPDRS60 gezet. Maar als ik hem aansluit op de Raptor dan krijg ik kortsluiting. Ik denk omdat ik een keerlus in mijn baan heb. Fysiek heb ik hiervoor een keerlusmodule ingebouwd. Hoe vertel ik SPDRS60 dat er een keerlus in zit?
Groeten Geert

Offline Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Berichten: 1.028
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #1 Gepost op: 15:december:2016, 21:19:42 »
Beste Geert

Je bedoelt als je de interface of de interface kabel aansluit op de raptor krijg je een "kortsluiting" melding met welke letter er achter?

Je moet voordat je de interface of de interface kabel aansluit module 201 activeren.
De activatiecode staat op de lijst met extra modulen, die jij ooit heb gekocht.
Zo niet, dan kan je module 201 bij mij bestellen, kosten 9,00 euro

Groeten van teunis

1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33

Offline Anne W

  • Berichten: 750
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #2 Gepost op: 15:december:2016, 23:10:48 »
Beste Geert,

Als de keerlus goed functioneert zonder SpDrs60 dan functioneert hij ook goed met SpDrs60, want SpDrs60 op zich heeft niets met de digitale spanning te maken.

Teunis zal dus wel gelijk hebben.

Groet, Anne W
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

Offline Getreintje

  • Berichten: 14
  • Raptor ID
    • Bekijk profiel
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #3 Gepost op: 17:december:2016, 21:24:45 »
Teunis en Anne bedankt voor de informatie
Gr Geert
Groeten Geert

Offline Getreintje

  • Berichten: 14
  • Raptor ID
    • Bekijk profiel
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #4 Gepost op: 23:december:2016, 10:48:11 »
Hallo Teunis Anne,

Ik heb mijn laptop met SPDRS60 aangesloten op de taptor en de booster MD4 met het kabeltje aan connector 5
maar nu krijg ik de melding kortsluiting D. Ook als ik het stekkertje er uit haal en alles zonder SPDRS60 wil laten rijden.
Wat is hier aan de hand kunnen jullie mij helpen?

Groeten Geert
Groeten Geert

Offline Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Berichten: 1.028
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #5 Gepost op: 23:december:2016, 11:16:26 »
Beste Geert

Kijk eens bij:
http://www.raptor-forum.nl/RaptorHandleidingen/AutoM_aansluiten.pdf

Je moet eerst alles afkoppelen van de raptor.
Dan de module 201 activeren.
Daarna............

Succes

teunis

1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33

Offline Getreintje

  • Berichten: 14
  • Raptor ID
    • Bekijk profiel
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #6 Gepost op: 24:december:2016, 19:25:15 »
Hallo Teunis,
Ik heb pricies gedaan wat in de beschrijving staat. Maar het werkt niet krijg steeds de melding KORTSLUING (D). Werkt het wel met mijn LDT-DB4?
Gr Geert
Groeten Geert

Offline Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Berichten: 1.028
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #7 Gepost op: 25:december:2016, 11:19:00 »
Misschien tijd om Anne te vragen te komen?

teunis
1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33

Offline Anne W

  • Berichten: 750
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #8 Gepost op: 25:december:2016, 23:19:21 »
Beste Geert en Teunis,

Mijn ervaring met de interface zijn zeer beperkt, wat we wel zouden kunnen testen of het verschijnsel zich ook voordoet met mijn mobiele DB2 booster.

Overigens als je de interface weer afkoppelt dan moet je 201 weer de-activeren

Groet, Anne W
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Märklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

Offline Mark

  • Berichten: 312
  • Raptor ID000003
    • Bekijk profiel
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #9 Gepost op: 02:januari:2017, 14:39:10 »
Beste Geert,

In het "kabeltje" zit (ook) de zogenaamde AutoL-interface die alleen werkt i.c.m. met een AutoL-Raptor uitvoering.

Als je Raptor nu een zogenaamde AutoM-uitvoering is, dan weet je nu waarom het niet op elkaar werkt.

Oplossing: een (gratis) firmware-update die je AutoM omsmurft in een AutoL-uitvoering. (Aan te vragen via VRAAG raptor-digital.eu)

Mvg Mark
ID000003

Offline Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Berichten: 1.028
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
Re: Keerlus in SPDRS60
« Reactie #10 Gepost op: 02:januari:2017, 15:09:41 »
Geert

Van mij heb je al een mail ontvangen, dat ik volgende week naar Veldhoven ga. Ik kan dan daarna bij jou langskomen, om te doen wat Mark aanbied te doen. Kost je niets!

Dan smurf ik je raptor om van M naar L, de booster moet dan worden aangesloten op de CDE uitgang van de raptor. Maar ik dacht dat je daarvoor ook een kabel hebt?

Groeten van teunis

Laat ff weten wat je wilt doen
1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33