raptor-forum.nl

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  

Nieuws:

Pagina's: [1] 2   Omlaag

Auteur Topic: 006 Kopstations en Pendeldiensten  (gelezen 1454 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Online Online
  • Berichten: 1.037
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
006 Kopstations en Pendeldiensten
« Gepost op: 28:december:2011, 19:19:12 »

In dit menu heeft u de mogelijkheid om kopblokken in te voeren. Kopblokken worden gebruikt
om een locdecoder de opdracht te geven om in tegengestelde richting het blok te verlaten.
Daardoor heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld een pendeldienst in te stellen, of rangeerwerk
op het rangeeremplacement automatisch te laten uitvoeren. Voorbeeld zie onderstaande link.

http://www.raptor-forum.nl/RaptorHandleidingen/Kopblokken.pdf
« Laatst bewerkt op: 11:februari:2015, 22:18:07 door Joad »
Gelogd
1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33

Ruudbeenhakker

  • Gast
Re: 006 Kopstations en Pendeldiensten
« Reactie #1 Gepost op: 28:januari:2013, 09:04:21 »

006 Kopstations en Pendeldiensten
016 Kopstation
combineren met doorrij stationsspoor(icm 006)

Vraag, ik heb een station met 3 sporen en n trein die moet kunnen pendelen op alle 3 de sporen terwijl de andere treinen normaal het station in en uit rijden op alle 3 de sporen. Kan dit met optie 006 of is 016 hierbij ook nodig?

mvg
ruud
Gelogd

Anne W

  • Offline Offline
  • Berichten: 757
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: 006 Kopstations en Pendeldiensten
« Reactie #2 Gepost op: 28:januari:2013, 10:25:40 »

Beste Ruud,

Je hebt beide modules nodig, ook heb je nodig de module 034 Rijwegverboden, je moet immers je pendeltrein "verbieden" de doorgaande rijweg te gebruiken en de doorgaande treinen "verbieden" om te keren van rijrichting.

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Mrklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

Ruudbeenhakker

  • Gast
Re: 006 Kopstations en Pendeldiensten
« Reactie #3 Gepost op: 29:januari:2013, 00:44:23 »

Hoi Anne,

Bedankt voor de snelle reactie, ik zal de benodigde opties er nog bijbestellen

mvg
ruud
Gelogd

Bert Stehouwer

  • Offline Offline
  • Berichten: 56
  • Raptor ID 272
    • Bekijk profiel
Re: 006 Kopstations en Pendeldiensten
« Reactie #4 Gepost op: 16:februari:2013, 15:17:36 »

Beste Ruud,

Ook handig hierbij is 003, halteplaatsen en wachttijden.

m vr gr Bert
Gelogd
Raptor ID 272

Ruudbeenhakker

  • Gast
Re: 006 Kopstations en Pendeldiensten
« Reactie #5 Gepost op: 13:maart:2013, 22:27:34 »

Hallo Bert,

ik lees je bericht nu pas maar deze module heb ik reeds in bezit, toch bedankt

mvg
ruud


Gelogd

ed janssens

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
  • Raptor ID
    • Bekijk profiel
pendelen
« Reactie #6 Gepost op: 10:juni:2014, 20:47:42 »

Hallo,
Vraakje
ik ben bezig om te pendelen van het ene spoor naar het andere spoor.
Lok doet het goed remt af en wil dan doorrijden op hetzelfde spoor dus hij keert niet om.
In raptor wordt wel aangegeven dat de rijrichting verandert is.
Rara hoe kan dat.
ed
Gelogd

Teunis

  • Administrator/Beheerder
  • Online Online
  • Berichten: 1.037
  • het leven spoort beter via rails
    • Bekijk profiel
    • Raptor forum bestaande
Re: 006 Kopstations en Pendeldiensten
« Reactie #7 Gepost op: 10:juni:2014, 22:49:57 »

Beste Ed

Om te kunnen pendelen zijn extra modulen nodig.
Volgens mij de volgende: 003 halteplaatsen en wachttijden
006 kopstations en pendeldiensten
eventueel 016 kopstation combineren met doorrij stationsspoor

Hierbij is 006 de belangrijkste

Het blok waarin de lok moet omkeren moet je aangeven in Raptor onder het menu kopspoor als een Y(es).

Trouwens hoe heb je de rijwegen gedefinieerd?

Neem het volgende "snelle"voorbeeld:

van blok 1 naar blok 2 en van blok blok 2 naar blok 3

blok 1 en 3 zijn kopsporen
Je moet dan de volgende rijwegen invoeren
van b1 > b2
b2 > b3
b3 > B2T !!!!!!!!!!!!!!!
B2T > b1

Als er tussen b1 en b3 nog een  blok is dan is dat een zogenaamd bidirectioneel blok, deze wordt van 2 kanten ingereden.
"met de klok mee" is het dan blok 2
"tegen de klok in" is het dan blok 2T (T van Tegengesteld)

Heb je dat ?

Probeer het eens.

Groeten van teunis


Gelogd
1e HoofdRaptor ID000338 (Main Raptor); 2e HoofdRaptor ID002010; Hand/interface Raptor ID000126
behpsw:Mstand33

johan48

  • Offline Offline
  • Berichten: 116
  • Raptor ID 474
    • Bekijk profiel
kopstation, keren trein
« Reactie #8 Gepost op: 26:juli:2014, 22:51:43 »

Dag lezers,

Als een rijweg als kopstation wordt aangewezen hoe weet dan de lok dat deze moet keren?

Groet Johan




Gelogd

Anne W

  • Offline Offline
  • Berichten: 757
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: kopstation, keren trein
« Reactie #9 Gepost op: 27:juli:2014, 10:22:59 »

Beste Johan,

Er zijn twee modules:

006, voor pure kopstations, hier kan de lok maar n kant op en bij de uitvoering van die rijweg zit automatisch een "richtingomkering"

016, voor normale stations waar bepaalde treinen "kop maken", (uitbreiding op 006), hier moet je d.m.v. rijwegverboden aangeven welke treinen in dezelfde richting moeten rijden, dus geen richtingomkering en welke kop moeten maken, dus wel richtingomkering

Overigens bij werkelijke seinen komt er nog wat meer om de hoek kijken.

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Mrklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

johan48

  • Offline Offline
  • Berichten: 116
  • Raptor ID 474
    • Bekijk profiel
Re: kopstation, keren trein
« Reactie #10 Gepost op: 27:juli:2014, 14:47:49 »

Dag Anne,

ik heb tijdelijk een rijweg als kopstation gedefinieerd, er is geen vervolg .
Raptor geeft dit aan en geeft aan dat een lok dood komt te staan.
Het blok heeft nr B40l enB40r. Blok B40l is als kopstation geduid.
Wat moet anders?

groet Johan
Gelogd

Anne W

  • Offline Offline
  • Berichten: 757
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: kopstation, keren trein
« Reactie #11 Gepost op: 27:juli:2014, 16:14:38 »

Beste Johan,

Heb je wel een rijweg gemaakt uit B40l?, de mededeling over doodlopen duidt hier sterk op....

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Mrklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

johan48

  • Offline Offline
  • Berichten: 116
  • Raptor ID 474
    • Bekijk profiel
Re: kopstation, keren trein
« Reactie #12 Gepost op: 27:juli:2014, 18:00:37 »

Dag Anne,
blok B40L is het laatste blok, er is geen rijweg vanuit dit blok. Wel zijn gedefinieerd rijwegen vanuit blok B40R.
Moet ik deze rijwegen laten vervallen en deze vanuit blok B40L aangeven?
Bedankt voor het meedenken,

groet Johan
Gelogd

Anne W

  • Offline Offline
  • Berichten: 757
  • Raptor ID 000462 en ID 000050 (demo)
    • Bekijk profiel
Re: kopstation, keren trein
« Reactie #13 Gepost op: 27:juli:2014, 21:25:48 »

Beste Johan,

Kun je even een schetsje maken en die op het forum zetten, je mag ook een pdf maken van dat schetsje en aan mij mailen.

In ieder geval kun je n zaak vast opslaan in je "denkraam": te allen tijde moet er een vervolgrijweg zijn.

Groet, Anne W
Gelogd
Raptor, Edits booster 10A, 3 Ma. 6090X decoders 27 staps, 12 MFX decoders (4 ESU) 6 met geluid (1 ESU), 28 staps, maar 27 staps voor de nieuwste Mrklin MFX decoders, automatisch bedrijf (Raptor), voor het volgen van de bouw van mijn baan zie http://forum.3rail.nl/index.php?topic=6647.0

johan48

  • Offline Offline
  • Berichten: 116
  • Raptor ID 474
    • Bekijk profiel
Re: 006 Kopstations en Pendeldiensten
« Reactie #14 Gepost op: 28:juli:2014, 21:17:31 »

Dag Anne,

het is gelukt. Ik heb een vervolg rijweg gegeven aan blok B40L (B33L) en de lok keert abrupt als de aanwezigheidsmelder is bereikt. Kun je dit stoppen verfijnen door eerst nog een remmelder te plaatsen voor de aanwezigheidsmelder?

groet Johan
Gelogd
Pagina's: [1] 2   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.05 seconden met 20 queries.